Laatste plekken voor de Introductie actie LED voor scholen.

De scholenactie draait op volle toeren en de eerste scholen zijn al voorzien van één of soms zelfs twee proeflokalen. De reacties zijn allemaal uiterst positief. De LED verlichting wordt positief beoordeeld door zowel leerkrachten, leerlingen, ouders en directeuren.

Led verlichting klaslokaal

De resultaten op het gebied van besparing lopen uiteen. Bij sommige scholen werd er al gewerkt met energiebesparende verlichting waarbij er een besparing viel te realiseren van 45%. Scholen waarbij er alleen traditionele TL verlichting gebruikt werd liepen de besparingen al snel op tot 70% op het energieverbruik van de verlichting. Dit is in de meeste gevallen een aanzienlijke besparing op het totale energieverbruik.

Naast het feit dat de besparingen aanzienlijk zijn, sprak het conciërges en medewerkers van de technische dienst ook aan dat LED nagenoeg onderhoudsvrij is gedurende zijn lange levensduur. Ook dat LED geen giftige gassen gebruikt (gewone TL lampen gebruiken giftige gassen voor het opwekken van licht) en milieuvriendelijker is dan gewone TL spreekt de betrokken partijen erg aan.

Om verder te kijken dan alleen de energiebesparing heeft VaarwelTL ook de hulp ingeroepen van een energie inkoopadvies bureau. De energie inkoop wordt voor de betreffende scholen gratis en vrijblijvend geanalyseerd. Zo worden er over de gehele linie besparingen gerealiseerd die goed zijn voor de financiën, de directe omgeving en uiteindelijk ook de voor de maatschappij.

Geheel vrijblijvend kunt u ook de besparing voor uw school inzichtelijk krijgen?