Ervaring met LED TL Lampen Autobedrijf Terpstra

Autobedrijf Terpstra heeft in totaal 70 TL lampen vervangen. 40 Stuks 1500 mm TL van 58 Watt zijn vervangen voor 22 Watt LED lampen. En 30 TL lampen 1200 mm 36 Watt zijn vervangen voor 18 Watt LED lampen.

Henk Terpstra over zijn nieuwe LED verlichting:

Ik was flauw van de elektriciteitsrekening. Dat was de aanleiding. Ik wist dat mijn verlichting veel geld kostte. Elke maand als ik de rekening van elektriciteit betaalde, dan irriteerde mij dat. Toen ik in contact kwam met VaarwelTL was het eerste wat ze deden een berekening maken van de besparing. Daarna kreeg ik een paar proef LED buizen. Er kwam zelfs meer licht af van de LED buis dan van de TL buis. De keus was snel gemaakt. In mijn autobedrijf brandt van ‘s-ochtends vroeg tot ‘s-avonds laat de verlichting. Ik zit zo over de 12 uur per dag. Er zijn dagen bij dat het licht om 22.00 uur pas uit gaat. Ik kon dan ook bijna niet wachten op de afrekening van de energienota!

In elke armatuur van de werkplaats zat 2 x 58 Watt = 116 Watt. Nu zit daar 2 x 22 Watt in. Bijna 62 % minder. In mijn magazijn heb ik nu 50% minder Watt per lamp. En het mooie is dat ik veel, veel, veel meer licht heb! Wat ook goed bevalt is dat er geen opwarmtijd is. De starter is er tussenuit gehaald waardoor het licht gelijk aan gaat als je de schakelaar omzet. Bij de gewone TL lamp duurde het altijd even voordat het licht aan was. Mijn monteurs en ik zijn zeer tevreden.

Ik betaal nu in elk geval minder milieubelasting en het energiebedrijf verdient ook minder aan mij. En dat vind ik mooi. Oh ja, het is ook goed voor het milieu. Leuk meegenomen maar dat was niet mijn drijfveer. Ik ben blij dat ik de beslissing genomen heb. Ik kan alleen maar aanraden om ook een berekening te laten maken. Zeker als je heel wat uren per dag de verlichting aan hebt staan. De aflevering was keurig. En ik kon eenvoudig zelf de lampen vervangen. Ben je in de buurt? Wie dat wil kan gerust eens kijken naar mijn LED verlichting.

Links TL verlichting rechts Led verlichting T8 22 Watt

Verschil tussen LED verlichting en TL verlichting 1500 mm. Rechts 22 Watt LED verlichting en links 58 Watt TL 1500 mm.

Benieuwd naar een voorbeeld uit de praktijk? Klik op de link voor het filmpje van 14 seconden gemaakt met een mobiele telefoon.  De middelste van de drie armaturen is voorzien van 22 Watt (!) LED lampen, de andere hebben oude TL buizen van 58 Watt.

Ledverlichting in garagebrug

LED-verlichting in garagebrug