Pilot: energiebesparing in de klas met LED verlichting

Pilot: energiebesparing in de klas met LED verlichting

VaarwelTL biedt in het eerste kwartaal van 2014 een beperkte groep van 15 scholen de mogelijkheid om geheel kosteloos en vrijblijvend mee te doen aan het project: Energiebesparing in het Klaslokaal.

Op deze manier wil VaarwelTL de besparende mogelijkheden van LED verlichting in scholen concreet en tastbaar maken, zonder dat hiervoor een financiële bijdrage gemaakt hoeft te worden. VaarwelTL neemt de rekening van installatie en aanschaf op zich zodat de school, in het gewenste klaslokaal, 4 tot 8 weken kan proefdraaien met LED verlichting.
Daarnaast zit de school nergens aan vast, kan de installatie na 8 weken kosteloos worden uitgebouwd en wordt het klaslokaal in zijn oorspronkelijk staat teruggebracht.

In het pilotpakket zit ook de besparingsindicatie. Met deze indicatie krijgen de deelnemende scholen inzicht in de kosten van verlichting. Zo weet iedere deelnemende school aan het eind van het traject wat zij besparen kan.

“Jong geleerd is oud gedaan”, luidt het gezegde. Mede daarom biedt VaarwelTL 15 scholen nu de mogelijkheid om deze stap in verduurzaming kosteloos te kunnen ervaren.
Behalve de energiebesparende voordelen kent LED onder andere voordelen op het gebied lichtkwaliteit, onderhoud en uitstraling. Meer weten over deze actie? Lees dan verder op de pilot pagina.